SKŁADNIKI:

na 12 ciastek

• ciecierzyca konserwowa – 240 g

• masło orzechowe – 90 g

• czekolada gorzka – 50 g

• miód – 40 g

WYKONANIE:

Ciecierzycę odsącz i przepłucz dokładnie. Dodaj masło orzechowe, miód i całość zmiksuj na gładką masę. Dodaj czekoladę gorzką w kawałkach (lub możesz wykonać z niej polewę czekoladową, tak jak ja na zdjęciu). Zwilżonymi dłońmi uformuj niewielkie kulki, które następnie spłaszcz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz kilkanaście minut, aż się lekko zarumienią. Ciastka wystudź na kratce.

 

 

Kategorie: ZDROWE PRZEPISY

0 Komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.